Borstvoedingsspreekuren

Let op: door corona bieden we voorlopig nog geen vrije borstvoedingsspreekuren aan. 

Voordelen borstvoeding
Borstvoeding geeft je kind alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Ook heeft een kind dat borstvoeding krijgt een betere weerstand tegen infectieziekten en allergieën. Door het geven van borstvoeding stimuleer je de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van je kind. Borstvoeding heeft ook voordelen voor jou als moeder: een sneller herstel van de baarmoeder na de bevalling en een kleinere kans op borst- en eierstokkanker.

Zoek hulp als borstvoeding geven moeilijk gaat
Bijna iedere moeder kan borstvoeding geven en bijna iedere baby kan borstvoeding drinken. Het is een nieuwe vaardigheid die je moet leren. Gaat de borstvoeding moeilijk? Vraag advies aan je kraamverzorgende of verloskundige of op het consultatiebureau.  

Borstvoedingsspreekuur Breda
De hieronder genoemde consultatiebureaus in Breda houden een borstvoedingsspreekuur. Hier kun je zonder afspraak terecht bij een ervaren jeugdverpleegkundige of lactatiekundige. Vaak doen zij een voedingsobservatie. Het is dus fijn als je jouw baby meeneemt. Klik hieronder op de locatie van jouw voorkeur om de inlooptijden te bekijken. 

Breda Hooghout
Breda Muizenberglaan