Borstvoeding en Lactatiespreekuur

Borstvoeding
Borstvoeding geeft het kind alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Bovendien heeft een kind dat borstvoeding krijgt een betere weerstand tegen infectieziekten en allergieën. Door het geven van borstvoeding stimuleer je de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van je kind. Borstvoeding heeft ook voordelen voor jou als moeder: een sneller herstel van de baarmoeder na de bevalling en een kleinere kans op borst- en eierstokkanker.

Bijna iedere moeder kan borstvoeding geven en bijna iedere baby kan borstvoeding drinken. Het is een nieuwe vaardigheid die je moet leren. Wanneer ondanks advies en ondersteuning van de kraamverzorgende, verloskundige of jeugd-verpleegkundige het geven van borstvoeding moeilijk gaat, kun je terecht bij de lactatiekundige.

Lactatiespreekuur
Voor vragen over borstvoeding kun je terecht bij de jeugdverpleegkundige. Ook ben je welkom op het lactatiespreekuur. Hier kun je als inwoner van Breda kosteloos en zonder afspraak terecht. Vraag in de schoolvakantie even na of het spreekuur doorgaat.

Di 13.30 - 15.30 uur: Hooghout 130
Do 13.30 - 15.30 uur: Muizenberglaan 15

Vaak wordt er tijdens dit contactmoment een voedingsobservatie gedaan. Het is dus fijn als je jouw kind meeneemt.