Groepsvaccinaties 9 t/m 14-jarigen gaan niet door

Vanwege het coronavirus (COVID-19) heeft het RIVM op 12 maart 2020 besloten om alle groepsvaccinaties in Nederland uit te stellen. Jong JGZ zal daarom vanaf 16 maart stoppen met de groepsvaccinaties.

Lees hieronder wat dit betekent voor de groepsvaccinaties die nog gepland stonden:

DTP/BMR en HPV worden uitgesteld tot na de zomervakantie
De groepsvaccinaties voor 9-jarigen (DTP/BMR)  en 13-jarigen (HPV) die op 16 en 17 maart in Dordrecht gepland stonden, gaan niet door en worden ingehaald na de zomervakantie. Je ontvangt hierover een brief van het RIVM. De bescherming tegen deze ziekten komt door dit uitstel niet in gevaar.

Meningokokken ACWY gaan niet door in maart-april. Individuele vaccinatieronde vanaf 20 april
In maart-april stonden er groepsvaccinaties meningokokken ACWY in heel Zuid-Holland Zuid gepland. Deze gaan niet door. Lees hier over de individuele vaccinatiecampagne meningokokken voor 14-jarigen vanaf 20 april 2020.

Vaccinaties 0-4 jarigen en 22 wekenprik gaan gewoon door
Alle vaccinaties op het consultatiebureau voor 0-4 jarigen gaan gewoon door. Ook de inloopspreekuren voor de 22 wekenprik (maternale kinkhoest) gaan door. 

Waarom worden de groepsvaccinaties uitgesteld?
De redenen voor deze tijdelijke aanpassingen van het Rijksvaccinatieprogramma zijn de bestrijding van het coronavirus en de hoge werkdruk hierdoor bij de jeugdgezondheidszorg.

Vragen?
Heb je vragen over dit bericht? Neem dan contact op met het Jong JGZ Contactcentrum.

Relevant nieuws