Uitstel groepsvaccinaties voor 9 t/m 14-jarigen

Vanwege het coronavirus (COVID-19) heeft het RIVM op 12 maart 2020 besloten om alle groepsvaccinaties in Nederland uit te stellen. Jong JGZ zal daarom vanaf 16 maart stoppen met de groepsvaccinaties.

Lees hieronder wat dit betekent voor de groepsvaccinaties die nog gepland stonden:

DTP/BMR en HPV worden uitgesteld tot na de zomervakantie
De groepsvaccinaties voor 9-jarigen (DTP/BMR)  en 13-jarigen (HPV) op 16 en 17 maart in Dordrecht worden uitgesteld tot na de zomervakantie. Je ontvangt hierover een brief van het RIVM. De bescherming tegen deze ziekten komt door dit uitstel niet in gevaar.

Meningokokken ACWY vindt voor 1 juli 2020 in een andere vorm plaats
De groepsvaccinaties meningokokken ACWY in heel Zuid-Holland Zuid worden op een andere manier georganiseerd voor 1 juli 2020. Als er meer hierover bekend is, wordt dit op deze website bekend gemaakt. 

Vaccinaties 0-4 jarigen en 22 wekenprik gaan gewoon door
Alle vaccinaties op het consultatiebureau voor 0-4 jarigen gaan gewoon door. Ook de inloopspreekuren voor de 22 wekenprik (maternale kinkhoest) gaan door. 

Waarom worden de groepsvaccinaties uitgesteld?
De redenen voor deze tijdelijke aanpassingen van het Rijksvaccinatieprogramma zijn de bestrijding van het coronavirus en de hoge werkdruk hierdoor bij de jeugdgezondheidszorg.

Vragen?
Heb je vragen over dit bericht? Neem dan contact op met het Jong JGZ Contactcentrum.

Relevant nieuws

24/03/2020

Coronavirus en jouw afspraak bij Jong JGZ

Sinds donderdag 27 februari heerst het coronavirus (COVID-19) in Nederland. Op deze pagina houden we steeds bij wat de actuele situatie betekent voor jouw afspraak bij Jong JGZ.