Onze werkwijze

Schoolgaand kind

Jong JGZ verzorgt de jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0-18 jaar in Zuid-Holland Zuid. Ook na de periode op het consultatiebureau kun je met vragen over de gezondheid, ontwikkeling, verzorging en opvoeding van je kind bij ons terecht.

Vaccinaties

Om ernstige ziekten te voorkomen en om ervoor te zorgen dat niemand ze meer krijgt, worden kinderen in Nederland gevaccineerd. Vaccinatie is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Voor meer informatie over vaccinaties, kijk op www.jongjgz.nl/vaccinaties

Aanvullende producten

Advies over opvoeden

Heb je vragen over opvoeden en wil je daar rustig met iemand over praten? Ga eens in gesprek met een van onze pedagogen. Zij helpen je graag verder.

Dordtse Informatiedienst

Om gezinnen zo veel mogelijk bekend te maken met activiteiten in de wijk heeft Jong JGZ Dordrecht in verschillende wijken in de stad het project "Dordtse Informatiedienst" opgezet.

Live webinar 'Borstvoeding de beste start'

Borstvoeding is de beste voeding voor baby's. Een goede voorlichting vooraf maakt borstvoeding geven gemakkelijker. Daarom geeft Jong JGZ met regelmatig live webinars over borstvoeding voor aanstaande moeders én vaders.

Moeders Informeren Moeders Dordrecht

Net je eerste kind gekregen of nog zwanger? Vind je het prettig om met een andere moeder te praten over opvoeden en verzorgen en ervaringen te delen? Moeders Informeren Moeders (MIM) brengt zwangeren en beginnende moeders in contact met andere (ervaren) moeders.

Ogentest

Het is belangrijk om te weten of jouw kind goed kan zien. Daarom krijgt je kind twee keer een ogentest. Door oogafwijkingen op jonge leeftijd te ontdekken en behandelen, kun je slechtziendheid op latere leeftijd voorkomen.

Video-Hometraining

De band tussen ouders en kinderen is heel bijzonder. Toch zijn er in elk gezin wel eens momenten dat niet zo lekker loopt. Jij en je kind begrijpen elkaar niet goed en hierdoor ervaar je onvoldoende zicht op zijn/haar behoeftes. Dan kan video-hometraining (VHT) helpen.

Voorzorg of Prézorg

Ben je zwanger van je eerste kindje en kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken? Dan is VoorZorg of PréZorg misschien iets voor jou.