Bezoekregels Jong JGZ

Heb je binnenkort een afspraak op het consultatiebureau of op school? Of bezoek je een groepsvaccinatie? Jullie zijn van harte welkom! Wel vragen we je om rekening te houden met onze bezoekregels. Zo blijven onze locaties een prettige en gezonde omgeving voor iedereen. 

Het consultatiebureau

Luchtweginfecties

Heeft je kind, jijzelf of andere gezinsleden een besmettelijke ziekte (zoals bijvoorbeeld kinkhoest, bof, mazelen of rodehond)? Of vermoed je dit? Dan moeten we je vragen je afspraak te verzetten. Bel of mail hiervoor het Contactcentrum. Deze ziektes zijn namelijk zeer besmettelijk. Op het JGZ-spreekuur komen ook kinderen die hun BMR-vaccinatie of DKTP-vaccinatie nog niet hebben gehad, omdat ze hiervoor bijvoorbeeld te jong zijn. Zij zijn daarom extra kwetsbaar.

Hebben jij of je kind klachten die passen bij luchtweginfecties, zoals hoesten, niezen, keelpijn en een loop-of snotneus? 

  • Hoest of nies in je elleboog.
  • Schud geen handen.
  • Blijf thuis als jij of je kind je echt ziek voelen.

Je kind is welkom met meer dan één begeleider
Je mag dus met beide ouders/verzorgers naar de afspraak komen. Ook het meenemen van broertjes/zusjes mag. Al is het wel rustiger tijdens het consult voor iedereen als andere jonge kinderen thuisblijven. 

Heb je vragen?
Of twijfel je of jij en je kind naar een afspraak mogen komen? Bel of mail ons Contactcentrum