Webinars voor ouders en verzorgers

Regelmatig organiseren wij live webinars over opgroeien en opvoeden voor ouders. Op deze pagina zie je welke webinars gepland staan. Ook kun je vorige webinars terugkijken.

Binnenkort:

Webinar on-demand

Borstvoeding, de beste start

Borstvoeding is de beste voeding voor baby's. Een goede voorlichting vooraf maakt borstvoeding geven makkelijker. Tijdens dit webinar helpt een lactatiekundige je op weg. 
 

 

JGZ_Borstvoeding

On-demand webinars

Binnenkort verschijnen hier on-demand webinars over borstvoeding en andere thema's. Dit zijn korte vooraf opgenomen webinars. Je bekijkt ze op het moment dat het jou uitkomt en vooraf registreren is niet nodig. 

Webinars terugkijken:

Man en vrouw die vragend kijken

Ouderschap, hoe dan?

Instagramperfectie of gewoon realiteit?

Tijdens het webinar gaan wij in gesprek over hoe het is om ouder te zijn. Hierin worden de mooie kanten, maar ook de zwaardere kanten van het ouderschap besproken.

Een webinar voor ouders met kinderen van alle leeftijden.

Dit webinar is een samenwerking tussen Jong JGZ, Dordt Sociaal en GGD ZHZ.

Logo Goed Gesprek

Online ouderavond Goed Gesprek 2023

Longarts Wanda de Kanter ging samen met de experts van Youz en Jong JGZ het gesprek aan over niet roken, niet vapen en niet drinken voor je 18e. Aan de hand van voorbeeldscenario's liet het theatergezin van Helder Theater zien hoe het er thuis aan toegaat met pubers. In deze video ontvang je informatie en uitleg over NIX18, maar krijg je ook praktische tips en handvatten over hoe je een Goed Gesprek voert met je puber.

Kijk voor meer informatie over Goed Gesprek op www.goedgespreknix18.nl.

 

Meisje zit op haar telefoon

Hoe begeleid ik mijn kind in de online wereld?

Beeldschermen zijn er in alle vormen en maten en niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Veel ouders vinden dat hun kinderen (te) veel tijd besteden achter een beeldscherm. Wil jij leren wat een gezonde balans is tussen on- en offline? En hoe begrens je dat en helpt dat wel?

Tijdens dit webinar krijg je antwoorden op je deze en meer vragen van MediaCoach Nickie Vialle.

 

Kinderen knuffelen hun moeder om tot rust te komen

Prikkelverwerking en stress bij kinderen in de basisschoolleeftijd

Met de feestdagen in aantocht krijgen kinderen meer prikkels en kan stress oplopen. Hoe werkt dat eigenlijk? En wat is de wisselwerking met slaap? Hoe zit het met onder- en overprikkeling? Tijdens dit webinar vergroot je je kennis en inzichten en krijg je tips. Zo ga je goed voorbereid de feestdagen in!

Dit webinar is een samenwerking tussen Jong JGZ, MEEVivenz en De Sociale Basis.

Jong JGZ webinar jonge mantelzorger

Krachtig & kwetsbaar in het gezin

Is er in jouw gezin sprake van (langdurige) ziekte, verslaving of een beperking? Wat betekent dit voor je kind en hoe ondersteun je het bij de rol van jonge mantelzorger? Drie ervaren professionals helpen je op weg met praktische adviezen. 

Dit webinar is een samenwerking tussen Jong JGZ, MEEVivenz en MEE Mantelzorg.

Zindelijkheid, hoe doe je dat?

Zindelijkheid, hoe doe je dat?

Wil je jouw kind ondersteunen bij het zindelijk worden? Of zoek je praktische tips? Dit webinar laat zien hoe een normale ontwikkeling bij zindelijkheid verloopt en wat de signalen zijn als het minder goed gaat. 

Dit webinar is een samenwerking tussen Jong JGZ, MEE Plus en Sociaal Wijkteam Dordrecht.

Webinar Jong JGZ 'Hoe help ik mijn kind beter slapen'

Sleep, eat, raise, repeat! Over slaap in de basisschoolleeftijd

Wil je jouw kind tussen de 4-12 jaar helpen om beter te gaan slapen? Tijdens dit webinar helpen twee pedagogisch adviseurs je op weg.  

Dit webinar is een samenwerking tussen Jong JGZ en GGD ZHZ.

Webinar Jong JGZ 'Motorische ontwikkeling bij jonge kinderen'

Motorische ontwikkeling bij jonge kinderen

Hoe stimuleer je de motorische ontwikkeling op een prettige manier bij je baby of peuter? Krijg handige tips & tricks van onze experts. 

Dit webinar is een samenwerking tussen Jong JGZ, PMC In Balans Fysiotherapie en GGD ZHZ.

Webinar Game On - Jong JGZ

Game on!

Besteed jouw kind (12-18 jaar) veel tijd aan gamen en wil je weten hoe je hiermee om kunt gaan? Tijdens dit webinar helpen ervaren professionals je op weg.

Dit webinar is een samenwerking tussen Jong JGZ, GGD ZHZ en Youz

Grenzen stellen bij pubers

Let’s talk about sex

Is jouw kind tussen de 12-18 jaar? In deze fase speelt seksualiteit een grote rol. Tijdens dit webinar krijg je tips over hoe je met jouw kind hierover in gesprek gaat. 

Dit webinar is een samenwerking tussen Jong JGZ en GGD ZHZ

Webinar Mijn kind online: als dat maar goed gaat

Mijn kind online, als dat maar goed gaat!

Is jouw kind (8-12 jaar) online actief en wil je als ouder een oogje in het zeil houden? In dit webinar komen herkenbare en informatieve sketches voorbij over hoe kinderen zich online gedragen. Natuurlijk krijg je tips over hoe je hier als ouder mee om kunt gaan. Dit webinar is een samenwerking tussen GGD ZHZ, Helder Theater en Jong JGZ.