Over Jong JGZ

Kinderen gezond en gelukkig laten opgroeien: daar staan wij voor! Jong JGZ biedt preventieve jeugdgezondheidszorg (JGZ) aan alle 0-18 jarigen in Zuid-Holland Zuid. We volgen de gezondheid van ruim 100.000 kinderen en jongeren. 

Over Jong JGZ

Wat doet de jeugdgezondheidszorg?

Vanaf de zwangerschap tot de leeftijd van 18 jaar kijken we mee met de groei en ontwikkeling van je kind. Dat doen we tijdens contactmomenten op het consultatiebureau of op school. Onze pedagogisch adviseurs, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en assistenten adviseren, wegen, meten, vaccineren en nemen oog- en gehoortesten af op de juiste momenten. Bij vragen en onzekerheden gaan we samen in gesprek. 

Met ruim 25 locaties verspreid over ons werkgebied is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Ons aanbod is gratis. Je mag zelf beslissen of je er gebruik van wilt maken. 

Externe video URL

Je kunt bij ons terecht voor vragen en advies

Onze gepassioneerde professionals staan altijd voor je klaar. Wanneer je uitdagingen tegenkomt bij het gedrag, de gezondheid of ontwikkeling van je kind. Of bij onzekerheden over het ouderschap, de opvoeding of verzorging. En als het nodig is zoeken we de juiste specialist in ons netwerk, zoals een huisarts, fysiotherapeut of logopedist. We weten als geen ander dat opgroeien soms een uitdaging kan zijn. Daarom is geen vraag ons te gek. We denken graag met je mee!

Over Jong JGZ

Rijksvaccinatieprogramma

Jong JGZ voert het Rijksvaccinatieprogramma uit. De vaccinaties uit dit landelijke programma beschermen jouw kind tegen meerdere ernstige ziektes zoals kinkhoest, mazelen en tetanus. Alle vaccinaties zijn gratis. 

Lees meer

Rijksvaccinatieprogramma

Folders

Lees meer over ons aanbod op onze folderpagina. Hier vind je ook meer informatie over de verschillende fases van opgroeien. 

Onze folders

Folders Jong JGZ

Jaarverslag Jong JGZ

Jaarverslag 2022

Jaarverslag 2023