Coronavirus en jouw afspraak bij Jong JGZ

De landelijke maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19) hebben gevolgen voor onze dienstverlening. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid en passen onze werkwijze op het consultatiebureau, op school en bij groepsvaccinaties hierop aan. Zo doen we er alles aan om onze klanten en medewerkers te beschermen. Veranderingen in onze dienstverlening maken we bekend op deze pagina (www.jongjgz.nl/coronavirus) en onze Facebook-pagina.

Lees hier de veelgestelde vragen over het coronavirus en onze aangepaste dienstverlening.

Lees hier de bezoekregels voor het consultatiebureau, voor school en bij groepsvaccinaties. 

Onze contactmomenten gaan door
Onze contactmomenten gaan door (op locatie, digitaal of via de telefoon). Een deel van de contactmomenten gaat gewoon door op het consultatiebureau of op school. Het is bijvoorbeeld zeer belangrijk dat jonge kinderen de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma blijven krijgen en dat we hun groei en ontwikkeling blijven volgen. Andere afspraken doen wij zoveel mogelijk via de telefoon. Hieronder lees je over onze aangepaste dienstverlening, de bezoekregels voor onze locaties en waar je terecht kunt met vragen over gezondheid, opvoeding en verzorging. 

Heb je een afspraak bij ons? Houd je aan deze bezoekregels:

 1. Kom met 1 kind + 1 begeleider. Laat broertjes, zusjes en anderen zo veel mogelijk thuis. Kun je echt geen opvang regelen? Dan mogen broertjes en zusjes tot 6 jaar meekomen naar de afspraak. 
 2. Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen.
 3. We schudden uit voorzorg geen handen.
 4. Desinfecteer je handen (en die van je kind) bij binnenkomst.
 5. Draag een (niet-medisch) mondmasker. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Neem dit zelf van huis mee. Ook onze medewerkers dragen uit voorzorg een mondmasker. 
 6. Blijf thuis als jij of je kind klachten hebben: koorts, hoesten en/of kortademigheid, keelpijn of verkoudheid (niezen, loopneus, verhoging tot 38 graden). Blijf ook thuis als jij, je kind of een ander gezinslid koorts heeft (bij koorts blijft het hele gezin thuis).
 7. Met kinderen t/m 12 jaar die verkouden zijn ZONDER andere klachten mag je wel naar de afspraak komen.
 8. Heeft jouw kind geen klachten, maar jij wel? Je kind mag met een andere, klachtenvrije, begeleider komen.
 9. Heb je een afspraak op school? Kom niet eerder dan 10 minuten voor de starttijd van je afspraak. Zo wordt het niet te druk op school.

Onze aangepaste dienstverlening in coronatijd

0-4 jarigen

 • 22 wekenprik (maternale kinkhoest): deze prik haal je op afspraak. Plan hier je afspraak voor de 22 wekenprik in. 
 • Hielprik en gehoortest: dit onderzoek bij pasgeboren baby’s wordt thuis afgenomen. De gehoortest was eerder even stopgezet. Sinds 4 mei voeren we de gehoortest weer uit.
 • Huisbezoek 10-14 dagen: het huisbezoek kan omgezet worden naar een telefonische intake. Wij nemen hiervoor contact met je op.
 • Afspraak op het consultatiebureau bij 4 weken: de jeugdarts voert een eerste gezondheidsonderzoek uit.
 • Afspraken op het consultatiebureau bij 3 maanden, 5 maanden, 11 maanden, 14 maanden en 4 jaar: dit zijn contactmomenten met een gezondheidsonderzoek én vaccinatie. Deze afspraken gaan door op het consultatiebureau. 
 • Andere afspraken doen we zo veel mogelijk via de telefoon. De  jeugdverpleegkundige belt jou of je ontvangt via de post een uitnodiging voor een (telefonische) afspraak.
 • Inloopspreekuren: alle inloopspreekuren en lactatiespreekuren op de consultatiebureaus gaan niet door. Uiteraard blijf je welkom met vragen over gezondheid, opvoeding en verzorging. Wil je op korte termijn een extra afspraak? Of wil je jouw kind een keer extra laten wegen of meten? Maak een afspraak via het Jong JGZ Contactcentrum
 • Ondersteunende zorg op maat: deze zorg vindt zo veel mogelijk telefonisch plaats (Voorzorg, Moeders Informeren Moeders, pedagogen, enz.)

Het is erg belangrijk om naar afspraken met een vaccinatie te komen!
Om de vaccinatiegraad op peil te houden en ernstige infectieziekten zoals mazelen of kinkhoest te voorkomen is het belangrijk om naar afspraken met een vaccinatie te komen. Lees hier de antwoorden op veelgestelde vragen over vaccinaties en het coronavirus

4-18 jarigen

Extra aandacht voor hygiëne op onze locaties
Onze medewerkers besteden extra aandacht aan de hygiënerichtlijn voor de jeugdgezondheidszorg die altijd van toepassing is. Ook schudden zij uit voorzorg geen handen en dragen zij een mondmasker. Natuurlijk blijven medewerkers met klachten thuis. 

Waar kan ik nu terecht met vragen over gezondheid, opvoeding en verzorging?
We denken graag met je mee. Ook in deze tijd!

 • Bel of mail het Jong JGZ Contactcentrum.
 • Heb je al contact met een jeugdarts, jeugdverpleegkundige, assistente of pedagoog? Dan is het natuurlijk mogelijk om hem/haar direct te mailen of bellen. 

Wat kan ik zelf doen om het coronavirus te voorkomen?

 • Was je handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis bij verkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts (hoger dan 38 graden)

Meer informatie
Lees het laatste nieuws over het coronavirus op de website van het RIVM.

 

Relevant nieuws

15/10/2020

Vacature jeugdverpleegkundige 4-18

Op zoek naar een mooie baan waarbij je het verschil kunt maken voor kinderen en jongeren? Wij zoeken een enthousiaste jeugdverpleegkundige (4-18 jarigen) in de regio Hoeksche Waard.