Natuurlijk Consultatiebureau

Bij het Natuurlijk Consultatiebureau Breda kijken we vanuit een holistische visie naar je kind en gezin. Naast aandacht voor groei en ontwikkeling, zoals bij het reguliere consultatiebureau, geven we aanvullende informatie en adviezen over complementaire zorg*. Er is bijvoorbeeld aandacht voor (biologische) voeding, wasbare luiers, en natuurlijke / complementaire ondersteuning. We houden hierbij rekening met de manier waarop jij je kind wilt opvoeden. Samen kijken we hoe je balans vindt tussen de behoeften van je kind en die van jezelf.

Het Natuurlijk Consultatiebureau in beeld
Hieronder hebben we voor je in beeld gebracht wat je van ons kunt verwachten op het Natuurlijk Consultatiebureau (in aanvulling op het reguliere consultatiebureau). 

infographic Natuurlijk Consultatiebureau

Locatie

Afgelopen 5 jaar hebben we het Natuurlijk CB uitgevoerd op onze locatie Hooghout. Er is steeds meer vraag naar de aanvullende zorg van het Natuurlijk Consultatiebureau. We zijn dan ook blij dat we onze jarenlange kennis en ervaring nu kunnen gaan aanbieden op al onze consultatiebureaus in de stad Breda. Zo kunnen we nog meer kinderen en ouders aanvullende zorg bieden.   

Aanmelden

Aanmelden voor Natuurlijk Consultatiebureau is alleen mogelijk voor gezinnen die wonen in de stad Breda in het werkgebied van Jong JGZ (Alle locaties: Consultatiebureau Breda | Jong JGZ).  
 
Je kunt je interesse voor het Natuurlijk CB doorgeven als de jeugdverpleegkundige belt om een afspraak te maken voor de intake na de geboorte van je baby, of via contact@jongjgz.nl. We geven dit dan door aan de betreffende locatie in de wijk waar je woont. Tijdens de intake en contactmomenten bespreek je aan welke aanvullende zorg en adviezen je behoefte hebt, wat jullie belangrijk vinden en wat bij jullie levensvisie past. Zo kunnen we hier zo goed mogelijk bij aansluiten.  

Waar kun je terecht met praktische en inhoudelijke vragen?  

  • Bel of mail ons Contactcentrum. Hier kun je terecht met zowel praktische vragen (afspraken verzetten) als inhoudelijke vragen over gezondheid. Mail naar contact@jongjgz.nl of bel 088-5664549 (ma t/m vr 08.30-16.30 uur). Bij inhoudelijke vragen word je teruggebeld door een jeugdverpleegkundige van jouw consultatiebureau.  

  • Heb je een vraag over gezondheid waarvoor de kennis van de gespecialiseerde jeugdverpleegkundige Natuurlijk Consultatiebureau is gewenst? Mail dan naar jgz.bredanatuurlijkcb@jongjgz.nl. Zij probeert je binnen een week terug te bellen voor een advies op maat.   

  • Bezoek een van onze vrije inloopspreekuren. Elke week is er van dinsdag t/m vrijdag inloopspreekuur op een van onze consultatiebureaus in de stad Breda. Kijk op jongjgz.nl/inloopspreekuur wanneer en op welke dag de vrije inloopspreekuren zijn.   

  • Stel je inhoudelijke vraag aan een jeugdverpleegkundige via de landelijke ouderchat. Snel, anoniem, eenvoudig en betrouwbaar. Deze chat is elke werkdag bemand, vaak ook in de avonduren. Ga naar jongjgz.nl/ouderchat. 

Tip
Meer weten over natuurlijk ouderschap? Volg de Natuurlijke Ouders Breda Community op Facebook. Lees hier onze Natuurlijk Consultatiebureau-folder

*Wat is complementaire zorg?
Complementaire zorg betekent letterlijk 'aanvullende zorg'. Deze zorg komt dus niet in plaats van de reguliere zorg, maar voegt er iets aan toe om gezondheid en welzijn van kinderen en hun ouders te stimuleren. Complementaire zorg gaat uit van een holistische benadering waarbij gekeken wordt naar lichamelijke, emotionele, mentale, spirituele en sociale behoeften.

Wil je gebruik maken van complementaire zorg? We informeren je graag over de mogelijkheden en waar op te letten bij het maken van een keuze. Je beslist zelf voor welke zorgverlener je kiest. 

In het kort:

  • Voor gezinnen met een natuurlijke visie op gezondheid en opvoeden.

  • Alle zorg van het reguliere consultatiebureau plús aanvullende adviezen over betrouwbare complementaire zorg.
  • Voor gezinnen die wonen in de gemeente Breda.
  • Het Natuurlijk Consultatiebureau is gratis. 
Natuurlijk Consultatiebureau