Brede School Noorderlicht heeft al heel wat zonnestralen opgevangen

Terwijl alle schoolkinderen het de laatste weken rustig aan hebben gedaan hebben de 205 zonnepanelen op het dak van Brede School Noorderlicht waar ook het consultatiebureau van Careyn in is gevestigd, al hard mogen werken. En dat levert straks hele mooie besparing van 19% energie op! De panelen werden net voor de zomer geplaatst in samenwerking met gemeente Breda.

Dit is niet de enige plek waar de gemeente aan de slag gaat. De komende jaren gebeurt dit met alle gebouwen waarvan de gemeente eigenaar is. Deze maatregelen besparen in totaal gemiddeld zo’n 40% energie en de gebouwen krijgen na de aanpak bijna allemaal het energielabel A. Dat heeft dus al behoorlijk wat impact op de energierekening, maar vooral ook op de CO2uitstoot.

Iedere bijdrage telt. Wat doe jij?

In totaal hebben we in Breda ruim 900 kton aan CO2 uitstoot te besparen. Een hele opgave, dus alle beetjes helpen! Ook jij kan je huis op verschillende manieren verduurzamen en ook meteen besparen. Kijk snel op www.regionaalenergieloket.nl/breda om te zien hoe!

 

 

 

Relevant nieuws

10/02/2020

Vacature Pedagogisch Adviseur

Voor de regio's Zwijndrecht en Alblasserdam zoeken wij per direct een enthousiaste Pedagogisch Adviseur voor 16 uur per week.