Huis van de Heuvel gaat 16% energie besparen

Huis van de heuvel, waar ook een consultatiebureau van Careyn in is gevestigd heeft mooie stappen gezet naar een duurzamer gebouw. In samenwerking met gemeente Breda zijn op het dak namelijk 210 zonnepanelen gelegd. Weer een stap verder naar een groener Breda en een duurzame toekomst.

Dit is niet de enige plek waar de gemeente aan de slag gaat. De komende jaren gebeurt dit met alle gebouwen waarvan de gemeente eigenaar is. Deze maatregelen besparen in totaal gemiddeld zo’n 40% energie en de gebouwen krijgen na de aanpak bijna allemaal het energielabel A. Dat heeft dus al behoorlijk wat impact op de energierekening, maar vooral ook op de CO2uitstoot.

Iedere bijdrage telt. Wat doe jij?

In totaal hebben we in Breda ruim 900 kton aan CO2 uitstoot te besparen. Een hele opgave, dus alle beetjes helpen! Ook jij kan je huis op verschillende manieren verduurzamen en ook meteen besparen. Kijk snel op www.regionaalenergieloket.nl/breda om te zien hoe!

Picture by annca via Pixabay                                        

 

Relevant nieuws

10/02/2020

Vacature Pedagogisch Adviseur

Voor de regio's Zwijndrecht en Alblasserdam zoeken wij per direct een enthousiaste Pedagogisch Adviseur voor 16 uur per week.