Afspraken met schoolgaande kinderen worden weer opgepakt

In de afgelopen weken waren alle scholen in Nederland dicht. Hierdoor konden onze afspraken met kinderen vanaf 4 jaar helaas niet doorgaan. Sinds deze week zijn de basisscholen in Nederland weer open. Op 1 juni volgen de middelbare scholen. Dit betekent dat we weer starten met afspraken voor schoolgaande kinderen. Lees hieronder hoe onze zorg er vanaf 11 mei uitziet. 

Basisonderwijs: gezondheidsonderzoek in groep 2 en groep 7
Heb je een kind in groep 2 of groep 7 en dit schooljaar nog geen afspraak met de jeugdgezondheidszorg gehad? Binnenkort ontvang je een brief van ons. Hierin vragen we je om een online vragenlijst in te vullen over de gezondheid van je kind. De jeugdarts of jeugdverpleegkundige bekijkt de antwoorden en laat je per telefoon of brief weten hoe het onderzoek is gegaan.   

Speciaal onderwijs
Vanaf 11 mei starten we weer met afspraken op het speciaal (basis/voortgezet) onderwijs en praktijkonderwijs. De jeugdarts belt je als jouw kind dit schooljaar nog een afspraak zou krijgen.

Voortgezet onderwijs
Vanaf 18 mei starten we op het voortgezet onderwijs een dossieronderzoek bij jongeren die nog een afspraak zouden krijgen dit schooljaar. Als we vanuit dit onderzoek nog vragen hebben, dan bellen we je.

Meten en wegen & ogen- en gehoortest volgen later
Op een later moment proberen we kinderen op alle scholen uit te nodigen voor het wegen en meten en/of het afnemen van de gehoor- en ogentest.

Heb je vragen over gezondheid, opvoeding of ontwikkeling? Laat het ons weten!
Heb je zelf vragen of behoefte om te sparren over onderwerpen die te maken hebben met gezondheid, opvoeding of ontwikkeling? Bel of mail het Jong JGZ Contactcentrum. Zij brengen je in contact met het JGZ-team dat werkt op de school van je kind. 

We werken nauw samen met het onderwijs. Dus ook via de school van je kind kun je met ons in contact komen.

Relevant nieuws

15/10/2020

Vacature jeugdverpleegkundige 4-18

Op zoek naar een mooie baan waarbij je het verschil kunt maken voor kinderen en jongeren? Wij zoeken een enthousiaste jeugdverpleegkundige (4-18 jarigen) in de regio Hoeksche Waard.