Vanaf 4 mei weer gehoortest bij pasgeboren baby’s

Vanaf dinsdag 24 maart werd de gehoortest (neonatale gehoorscreening) bij pasgeboren baby’s tijdelijk niet uitgevoerd wegens het coronavirus. Op maandag 4 mei 2020 is de gehoortest weer gestart. Vanaf deze datum wordt bij alle pasgeboren baby's de hielprik én de gehoortest afgenomen. 

Gehoortest gemist? Je ontvangt een uitnodiging om deze in te halen.
Baby's die de gehoortest hebben gemist kunnen deze inhalen op het consultatiebureau. Ouders ontvangen hiervoor een uitnodiging. De oudste kinderen worden als eerste opgeroepen.

Let op: baby's mogen met één begeleider naar het consultatiebureau komen. Zo raken de wachtruimtes niet te vol.  

Telefonische intake voorafgaand aan huisbezoek
Voorafgaand aan de hielprik en de gehoortest belt de screener jou voor een telefonische intake. Zo kan zij het huisbezoek zo kort mogelijk houden. Ze zal vragen of er personen bij jou thuis zijn met koorts, verkoudheid of luchtwegklachten. Ook stelt ze alle benodigde vragen om de hielprik en de gehoortest uit te kunnen voeren. Uiteraard kun je met vragen over de coronamaatregelen bij haar terecht.

Wil je vooraf de folder 'Screening bij pasgeborenen' lezen?
Het is handig als je de folder Screening bij pasgeborenen vóór de telefonische intake en het huisbezoek al gelezen hebt. Heb je deze nog niet ontvangen? Lees de folder hier online. 

Meer informatie & veelgestelde vragen
Lees op de RIVM-website meer informatie en veelgestelde vragen over de tijdelijke stopzetting gehoortest.

Bekijk alle Jong JGZ maatregelen rondom het coronavirus op www.jongjgz.nl/coronavirus.

 

Relevant nieuws

20/05/2020

Contactcentrum is weer bereikbaar

Door een technische storing was ons Contactcentrum vandaag telefonisch niet bereikbaar. Inmiddels zijn de bereikbaarheidsproblemen opgelost en zijn we weer bereikbaar.