Onze dienstverlening in schooljaar 2020-2021

De scholen zijn inmiddels begonnen en dus starten wij met onze dienstverlening voor schoolgaande kinderen. We hebben zin om weer te beginnen! Door het coronavirus ziet onze zorg er wel iets anders uit dan je van ons gewend bent. Hieronder lees je hoe we onze zorg de komende tijd aanbieden.

 

JGZ_Kinderen

Start gezondheidsonderzoeken schooljaar 2020-2021

  • Vanaf 14 september bieden we gezondheidsonderzoeken aan op basisscholen.
  • Vanaf 2 november bieden we gezondheidsonderzoeken aan op middelbare scholen en scholen voor speciaal onderwijs.

Hoe we de gezondheidsonderzoeken aanbieden hangt af van de coronamaatregelen  op dat moment (landelijk én op scholen). We informeren je hierover zo goed mogelijk via deze website, per brief of via de school van je kind.

Inhalen gezondheidsonderzoeken schooljaar 2019-2020
Door het coronavirus hebben we vorig schooljaar niet alle gezondheidsonderzoeken (helemaal) kunnen uitvoeren. Hierdoor zijn helaas niet alle kinderen die daar recht op hadden, uitgenodigd voor een gezondheidsonderzoek. In de komende weken proberen onze zorgprofessionals deze achterstand zo veel mogelijk in te halen:

  • Tot en met 30 september halen we zo veel mogelijk gezondheidsonderzoeken in op basisscholen.
  • Tot en met 30 oktober halen we zo veel mogelijk gezondheidsonderzoeken in op scholen voor speciaal onderwijs. Op middelbare scholen bekijken we het medisch dossier van kinderen die het gezondheidsonderzoek hebben gemist. Als het nodig is maken we een telefonisch afspraak met de jongere en/of ouders.

Krijgt jouw kind toch nog een gezondheidsonderzoek of telefonische afspraak aangeboden? Dan ontvangen jij en/of je kind binnenkort een uitnodiging via de post.

Heb je vragen over de gezondheid, ontwikkeling of opvoeding van je kind? We denken graag met je mee!
Ook buiten de gezondheidsonderzoeken om ben je altijd welkom met vragen. Heeft jouw kind bijvoorbeeld slaap- of eetproblemen? Of loop je aan tegen lastig gedrag? Bel of mail het Jong JGZ Contactcentrum. Zij kunnen je in contact brengen met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige die werkt op de school van je kind.

Heb je een afspraak op school? Houd je aan de coronamaatregelen.
Heb je binnenkort een afspraak met een van onze medewerkers op de school van je kind? We vragen je om rekening te houden met de regels voor een bezoek. Lees hier alle coronamaatregelen.