Dit zijn onze coronamaatregelen vanaf 26 juni

Bezoekregels Jong JGZ

Vanaf komende zaterdag worden de landelijke coronamaatregelen versoepeld. Lees hieronder welke maatregelen vanaf 26 juni gelden op onze locaties.

Coronamaatregelen op onze locaties blijven ongewijzigd
Ondanks de aangekondigde versoepelingen blijft het landelijke JGZ-beleid voor bezoek aan locaties ongewijzigd. Dus heb je een afspraak bij ons? Houd je aan deze bezoekregels:

  1. Kom met 1 kind + 1 begeleider. Laat broertjes, zusjes en anderen zo veel mogelijk thuis. Kun je echt geen opvang regelen? Dan mogen broertjes en zusjes tot 6 jaar meekomen naar de afspraak.
  2. Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen.
  3. We schudden uit voorzorg geen handen.
  4. Desinfecteer je handen (en die van je kind) bij binnenkomst.
  5. Draag een (niet-medisch) mondmasker als er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Neem het mondmasker zelf van huis mee. Ook onze medewerkers dragen binnen de 1,5 meter uit voorzorg een mondmasker.
  6. Blijf thuis als jij of je kind klachten hebben: koorts, hoesten en/of kortademigheid, keelpijn of verkoudheid (niezen, loopneus, verhoging tot 38 graden). Blijf ook thuis als jij, je kind of een ander gezinslid koorts heeft (bij koorts blijft het hele gezin thuis).
  7. Met kinderen t/m 3 jaar die verkouden zijn ZONDER andere klachten mag je wel naar de afspraak komen.
  8. Heeft jouw kind geen klachten, maar jij wel? Je kind mag met een andere, klachtenvrije, begeleider komen.
  9. Heb je een afspraak op school? Kom niet eerder dan 10 minuten voor de starttijd van je afspraak. Zo wordt het niet te druk op school.

Waarom moet ik ook na 26 juni een mondmasker dragen?
Op de meeste plekken hoef je vanaf 26 juni geen mondmasker meer te dragen. Toch willen we je vragen om dat bij ons nog wel te doen op het moment dat er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Dit doen we voor de veiligheid van zowel jou en je kind, andere ouders en kinderen en onze professionals. Zowel in de wachtruimte als in de spreekkamer is het namelijk meestal niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Ook werken we in de zorg vaker met kwetsbare mensen. We hopen op je begrip hiervoor.

Lees alles over onze dienstverlening in coronatijd op www.jongjgz.nl/coronavirus.