Dit zijn onze coronamaatregelen vanaf 25 september

Bezoekregels Jong JGZ

Morgen wijzigen de landelijke coronamaatregelen. Dit betekent ook een wijziging in onze maatregelen. Lees hier welke bezoekregels vanaf komende week gelden op onze locaties. 

Dit zijn onze nieuwe bezoekregels

  1. Je kind mag weer met meer dan één begeleider komen. Je mag dus met beide ouders/verzorgers mee naar de afspraak. Ook het meenemen van broertjes/zusjes kan weer. Al is het wel wat rustiger voor iedereen als andere jonge kinderen thuisblijven. 
  2. Minimaal 1,5 meter afstand houden hoeft niet meer. Maar is nog steeds verstandig. 
  3. Een (niet-medisch) mondmasker dragen is niet meer verplicht. Onze professionals dragen uit voorzorg nog wel een mondmasker binnen 1,5 meter. 
  4. Desinfecteer je handen (en die van je kind) bij binnenkomst
  5. Schud geen handen
  6. Blijf thuis als jij of je kind klachten hebben: koorts, hoesten en/of kortademigheid, keelpijn of verkoudheid (niezen, loopneus, verhoging tot 38 graden). Blijf ook thuis als jij, je kind of een ander gezinslid koorts heeft. Bij koorts blijft het hele gezin thuis. 
  7. Met kinderen t/m 12 jaar die verkouden zijn ZONDER andere klachten mag je wel naar de afspraak komen. 
  8. Heeft jouw kind geen klachten, maar jij wel? Je kind mag met een andere, klachtenvrije begeleider komen. 
  9. Heb je een afspraak op school? Kom niet eerder dan 10 minuten voor de starttijd van je afspraak. Zo wordt het niet te druk op school.  

Doe de digitale gezondheidscheck bij binnenkomst
Vanuit de landelijke coronamaatregelen is het nog steeds alleen toegestaan om ons te bezoeken als je gezond bent. Daarom doen we een gezondheidscheck bij binnenkomst. Om deze check vlot te laten verlopen maken we gebruik van de website covidtriage.nl. Ter plekke zullen we je vragen om met de camera van je telefoon een QR-code te scannen. Via deze code kom je terecht op de website van het checkgesprek en kun je de gezondheidsvragen beantwoorden. 

Voorlopig nog geen vrije inloopspreekuren
Voordat we weer vrije inloopspreekuren en borstvoedingsspreekuren gaan aanbieden willen we eerst onderzoeken waar onze klanten nu behoeften aan hebben. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek gaan we de vrije inloopspreekuren opnieuw introduceren of op andere wijze aanbieden. Binnenkort lees je hier meer over op onze website. 

Natuurlijk blijf je in de tussentijd welkom met vragen over gezondheid, verzorging en ontwikkeling. Wil je op korte termijn een extra afspraak? Of wil je jouw kind een keer extra laten wegen of meten? Maak een afspraak via het Jong JGZ Contactcentrum

Lees alles over onze dienstverlening in coronatijd op www.jongjgz.nl/coronavirus

Graag tot ziens op een van onze locaties!