BoekStart tipt 10 sintboekjes voor je baby, peuter of kleuter

Sint voorleesboekjes top 10

Sinterklaas is weer in het land! Vind je kind dit spannend? Samen een boekje lezen over Sinterklaas kan de spanning bij je kind wat wegnemen:

  • Samen lezen zorgt voor ontspanning 
  • Benoem de emoties die je kind voelt in het verhaal. Zo leert je kind op een fijne manier hoe je emoties benoemd en dat ze er mogen zijn. 

BoekStart tipt 10 sintboekjes voor je baby, peuter of kleuter
Zoek je nog een leuk Sinterklaas voorleesboek? Hieronder tipt BoekStart, onze partner in het stimuleren van (voor)lezen, 10 leuke sintboekjes voor je baby, peuter of kleuter:

Sinterklaasliedjes
Sinterklaasliedjes zingen? Dat doe je natuurlijk met een boek van Mark Janssen! Van ‘Wie komt er alle jaren’, via ‘Hoor de wind waait door de bomen’ en ‘Hij komt, hij komt’, tot ‘Hoor wie klopt daar kinderen’ en ‘O, kom er eens kijken!’, allemaal komen ze voorbij.

Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas
In dit twaalfde deel van deze bekende reeks ontvangt onze held Boer Boris een brief van de Sint: zijn schimmel is van de trap gevallen. O, nee! Wat nu? Het paard Knol heeft gelukkig net vrij genomen.

nijntje sinterklaas omdraaiboek
In dit geinige omdraaiboek van Dick Bruna lees je maar liefst twee avonturen van Nederlands bekendste konijntje. De Sint komt weer aan in het land en dus mag ze haar schoentje zetten, ze hoopt op een mooie verrassing…

Sinterklaasje, kom maar binnen
Zing uit volle borst mee met de sinterklaassliedjes van nu, met sfeervolle illustraties van Nynke Talsma én Spotify-playlist met de leukste liedjes over de spannendste tijd van het jaar!

Het verhaal van Sinterklaas
Wie weet waar de Sint geboren is, waarom hij zijn verjaardag elk jaar viert in Nederland? En waarom zijn vrienden, de Pieten, altijd roetvegen op hun gezicht hebben? Het verhaal speelt zich af in de klas, waar de meester met de kinderen bespreekt wie Sinterklaas eigenlijk is.

Piet en Sint en het slimme kind
Als Sint en Piet tijdens pakjesavond voorzichtig het paard een dakje op duwen, begint de gure wind te huilen en vallen er moddervette druppels. Ze stappen stevig door, maar moeten toch echt even schuilen. Dan zien ze in een poort een klein meisje staan en kloppen op de deur.

Krijg ik een kabouter, Sint?
Tess heeft dit jaar maar één wens voor Sinterklaas: een echte kabouter. Oma helpt haar om een brief aan de Sint te schrijven, en breit alvast een dekentje. Opa timmert een huisje en meubeltjes voor de kabouter. De ochtend nadat Sinterklaas is geweest, komt Tess vol spanning naar beneden. Maar in plaats van een kabouter, staat er iets …

Het huis van Sinterklaas
De kleine Pietjes mogen nog niet mee naar Nederland met hun Pietenmama’s en –papa’s. Is het dan saai om achter te blijven in het enorme Pietenhuis? Nee hoor, ze passen gewoon op zichzelf en doen de ondeugendste dingen: op kasten klauteren, de muur verven, slingeren aan de lampen.

Lieve Sinterklaas
Anna maakt voor het eerst het Sinterklaasfeest mee. Heel dapper durft ze in de winkel de Sint al een handje te geven. In haar mooiste pyjama zingt ze bij haar schoen. En dat wordt beloond! Een vriendelijk en rustig verteld verhaal dat benadrukt dat je niet bang hoeft te zijn voor Sint en zijn pieten.

Saar en de Sint
Saar zet voor het eerst haar schoen; wat spannend! Natuurlijk gaan er een mooie tekening en een wortel bij. Ze weet het allemaal precies: Sinterklaas woont in Spanje, komt met de stoomboot en rijdt op een wit paard. Op school knutselt ze met haar klasgenootjes een échte mijter.

BoekStart logo