Met deze tips geef je jouw kind een gezonde lunch mee naar school

Geen rommel in je trommel

Gaat je kind (sinds kort) naar school? Om goed te kunnen opletten en presteren in de klas heeft je kind veel energie nodig. Die energie zit in gezonde voeding zoals bijvoorbeeld volkorenbrood en fruit. Met het meegeven van een gezonde lunch geef je jouw kind alle voedingsstoffen die het nodig heeft. 

'Geen rommel in je trommel' helpt je op weg
Kun je inspiratie gebruiken over gezond eten en drinken voor je kind? Vind je het een uitdaging om elke dag weer in weinig tijd een gezonde lunch voor te bereiden? In het boekje Geen rommel in je trommel lees je handige tips en recepten:

  • Tips voor een goed ontbijt om de dag vol energie te beginnen
  • Tips voor een gezonde lunch en tussendoortjes
  • Hoe maak je water drinken leuker?
  • Wat zijn gezonde hoeveelheden op 1 dag?
  • Hoe bereid je een gezonde lunch voor?
  • Gezonde traktatie inspiratie

Hoe kom je aan dit boekje?

  • Gaat je kind nog niet naar school? Rond de leeftijd van 3 jaar en 9 maanden ontvangt je kind de laatste uitnodiging voor het consultatiebureau. Tijdens deze afspraak krijg je het boekje van de jeugdarts of jeugdverpleegkundige. 
  • Gaat je kind al naar school? Download dan de digitale versie hieronder. Ook is het boekje te vinden op onze folderpagina

Geen rommel in je trommel - editie ZHZ

Geen rommel in je trommel - editie BREDA

Geen rommel in je trommel is een uitgave van onder andere het Voedingscentrum, GGD en Jong JGZ.