Wil jij er even zijn voor een beginnende moeder? Word vrijwilliger bij MIM.

Moeders Informeren Moeders Dordrecht_vrijwilliger

Moeders Informeren Moeders (MIM) brengt al jaren ervaren Dordtse moeders in contact met moeders die het prettig vinden om met een collega-moeder te sparren over het moederschap. Wist je dat je al heel veel kunt betekenen door er elke maand even voor een collega-moeder te zijn

Wil jij er ook zijn voor een beginnende moeder? Meld je dan aan als vrijwilliger!

  • 1 à `2 keer per maand bezoek je een zwangere of een moeder met een (pasgeboren) eerste kind. 
  • Je deelt je ervaringen over het moederschap. 
  • Je bent een steuntje in de rug.
  • Je krijgt hier begeleiding, plezier en een mooie ervaring voor terug. 

Meer informatie en aanmelden

Deze ervaringsverhalen en foto's hieronder zijn mede tot stand gekomen door Het Maatjesloket van INZET078. Dit loket is er voor Dordtenaren die maatje willen worden. Moeders Informeren Moeders is mede initiatiefnemer van het Maatjesloket. Zelf maatje worden? Neem contact op. 

Laat je hieronder inspireren door verhalen van vrijwilligers die je voor gingen!

Vrijwilliger Khadija

"Ik haal energie en voldoening uit het helpen van beginnende, minder ervaren moeders. Het is heel fijn om van toegevoegde waarde te zijn voor deze moeders. Met kleine tips en adviezen kan ik de moeder die ik begeleid heel blij maken. Iets waar ik zelf, na de geboorte van onze zoon 5 jaar geleden, ook erg mee geholpen was."

Moeders Informeren Moeders Dordrecht_vrijwilliger

Vrijwilliger Brechje

"Ik vind het prettig om een laagdrempelige manier te zijn om moeders en kinderen te ondersteunen en vooral ook moeders zelfvertrouwen te bieden in de nieuwe en spannende tijden van pril moederschap. Het is heerlijk om al die kleine baby'tjes te zien opgroeien tot dreumes en bijna peuter. Door de bijeenkomsten van Jong JGZ leer ik nog steeds bij. Ook is het fijn om zelf een mooi sociaal netwerk te bouwen met andere MIM-moeders. Zo blijf ik zelf ook op de hoogte."

Moeders Informeren Moeders Dordrecht_vrijwilliger

Vrijwilliger Mavis

"Door bij MIM te werken krijg ik het gevoel iets te betekenen voor jonge moeders. Het is vooral fijn te weten dat er wordt uitgekeken naar je bezoek. Het is vaak een gezellig onderonsje en we wisselen ervaringen over en weer uit. MIM levert mij een heel voldaan gevoel op en... ik houd er fijne vriendschappen aan over!"

Moeders Informeren Moeders Dordrecht_vrijwilliger