Jong JGZ digitaliseert uitnodigingsbrieven en vragenlijsten

Jong JGZ sluit graag aan bij de wensen en de belevingswereld van de klanten.  Digitaal communiceren hoort daar ook bij. Daarom versturen wij vanaf maandag 12 februari onze uitnodigingsbrieven digitaal naar alle kinderen die in aanmerkingen komen voor het 2- en 3-jarigen consult, mits daar door onze klanten toestemming voor gegeven is.

Vragenlijsten voortaan digitaal in het ouderportaal

Het digitaliseren van brieven en informatie over je kind(eren) helpt om de hoeveelheid papier die we gebruiken, terug te dringen. Dat is duurzaam, overzichtelijk én we besparen ook nog eens op portokosten.  

Voor ieder kind dat vanaf 12 februari een uitnodiging krijgt voor het 2- of 3-jarigen consult, staan ook de digitale vragenlijsten klaar in het ouderportaal. Hiermee gaat Jong JGZ in op de wensen van onze klanten én de noodzaak om te verduurzamen.

Heb je vóór 12 februari een uitnodiging ontvangen, dan is de vragenlijst niet digitaal, maar heb je deze nog met de brief ontvangen.

Zo geef je Jong JGZ toestemming voor digitale post

Om het mailadres te gebruiken voor verzending van onze post, hebben we toestemming nodig. Een deel van onze klanten heeft deze toestemming al gegeven. 

Heb je nog geen toestemming gegeven en wil je dat wel? Je kunt het op het consultatiebureau aan de assistente doorgeven. Deze vult het dan voor jou in. 

Je kunt de toestemming ook zelf regelen via het Ouderportaal. Hieronder staat hoe je dat doet.

  • Ga naar het Ouderportaal 
  • Log in met je eigen DigiD 
  • Klik op de naam van je kind 
  • Ga naar ‘Oudergegevens’ 
  • Kies ‘Wijzig oudergegevens’  

Er verschijnt een nieuw venster waarin je deze gegevens en je keuze kunt invullen. 
Alles wat je hierin aangeeft, geldt voor al jouw kinderen tussen 0 en 18 jaar.