Netwerkbijeenkomst KnGG Dordrecht en Zwijndrecht groot succes

De aanpak Kind naar Gezonder Gewicht (KnGG) is een netwerkaanpak, waarin partners uit zowel sociaal als medisch domein integraal samenwerken.

Groepsfoto Netwerkpartners KnGG

Met elkaar te praten en concrete afspraken maken. Dat gaat  een stuk sneller als je elkaar gewoon ziet. Op donderdag 14 maart kwamen alle netwerkpartners rondom KnGG uit de regio Dordrecht en Zwijndrecht bij elkaar op de mooie (en zonnige!) ontmoetingsplek Crabbehoeve in Dordrecht. 

Samenwerking is cruciaal

Na een kennismakingsrondje en een lekker broodje, begon de dag met een korte uitleg over de netwerkaanpak. Kinderarts Judith Renes pakte vervolgens de draad op. Zij gaf een lezing over de noodzaak van het leveren van zorg aan kinderen met overgewicht en obesitas. De consequenties zijn enorm als we niets doen. Vandaar ook de oproep van Renes om samen te werken in de zorg voor kinderen met overgewicht en obesitas. Dit vraagstuk is niet alleen op te lossen, we moeten het samen doen! Centraal zorgverlener Nisrine Meddouch was daarna aan het woord. Met een bevlogen verhaal waar de betrokkenheid bijna voelbaar was, nam ze de aanwezigen mee in de zes stappen die centraal zorgverleners samen met kind en ouders doorlopen om een nieuwe en gezonde levensstijl aan te leren. Het idee is om de regie steeds wat meer in de handen van kind en gezin te leggen. Zo ontwikkelen ze voldoende handvatten om zelf proactief die gezonde levensstijl vast te houden.

Aan de slag!

Het bleef natuurlijk niet bij praten. Floor Los – Bemelmans - van Samen Academie - begeleidde de netwerkpartners in een inspirerende interactieve workshop. Met Playmobil poppetjes maakten de aanwezigen een opstelling, om zo het netwerk goed in kaart te brengen,

De opstelling hielp bij het verduidelijken van de huidige situatie, de gedroomde situatie en wat er nodig is om tot de gedroomde situatie te komen. Verder kreeg iedereen de kans om nog twee actiepunten in te brengen. Zo ontstonden gepassioneerde gesprekken, concrete afspraken en mooie samenwerking aan de picknicktafels.

Afsluiting 

De afsluiting van de bijeenkomst maakte duidelijk dat alle partners de samenwerking hoopvol stemt. Wordt vervolgd!

Mede mogelijk gemaakt door JOGG en Guido van 't Leven