Peuter Power Breda

Overgewicht komt veel voor en zorgt voor allerlei gezondheidsproblemen nu en later. Peuter Power is een programma in Breda voor kinderen van 2 t/m 5 jaar met overgewicht. Samen met een jeugdverpleegkundige, kinderdiëtist en kinderfysiotherapeut werk je aan gezonde leefgewoonten, zodat je kind gezond opgroeit. 

Wanneer Peuter Power?
Op het consultatiebureau houden we de groei van je kind bij door te wegen en te meten. Zo kunnen we goed zien of je kind een gezond gewicht heeft of niet. Met wat tips kun je vaak zelf zorgen voor gezonde leefgewoonten. Als dit toch moeilijk is om alleen te doen, adviseren we je om mee te doen met Peuter Power. Je krijgt dan een periode extra begeleiding. 

Hoe werkt het?
Voor de periode van een half jaar werk je samen met een kinderfysiotherapeut, een kinderdiëtist en een jeugdverpleegkundige aan een gezondere leefstijl van je kind:

  • Jeugdverpleegkundige: opvoeding speelt een belangrijke rol bij het ontstaan en in stand houden van bepaalde eet- en beweegpatronen. Samen met de jeugdverpleegkundige kijk je naar de opvoeding van je kind. Wat gaat er goed en wat is misschien moeilijk? Samen zoeken we naar de juiste oplossing. 
  • Kinderdiëtist: je kind heeft verschillende voedingsstoffen nodig om gezond op te groeien. De diëtist geeft je informatie over gezonde voeding en eetgewoonten. Samen met jou kan de voeding van je kind zo aangepast worden dat het niet leidt tot overgewicht en toch lekker is. 
  • Kinderfysiotherapeut: elke week gaat je kind naar Peuter Power les om samen met andere kinderen te bewegen en vooral plezier te hebben. De fysiotherapeut geeft advies over hoe je jouw kind spelenderwijs voldoende kunt laten bewegen. 

Na een half jaar kijken we samen wat er nog nodig is om een gezonde leefstijl te houden.

Voor wie?
Voor kinderen van 2 t/m 5 jaar met overgewicht en hun ouders/verzorgers in Breda. 

Kosten
Meedoen met Peuter Power is gratis. 

Meer informatie en aanmelden
Wil je weten of jouw kind voor Peuter Power in aanmerking komt? Of wil je eerst meer informatie? Bel of mail het Jong JGZ Contactcentrum of vraag ernaar op het consultatiebureau. Lees hier de Peuter Power folder

Peuter Power is een samenwerking tussen Jong JGZ, Dieetvoorlichting de Grens en Monné Zorg & Beweging.