Groepsvaccinaties

Twee keer per jaar vaccineren we (schoolgaande) kinderen en jongeren tegen DTP, BMR, HPV en MenACWY (meningokokken). Dat doen we via groepsvaccinaties. Op deze pagina lees je alle informatie over de eerstvolgende vaccinatieronde. 

Groepsvaccinaties Jong JGZ

De groepsvaccinaties najaar 2022 zijn afgelopen. In 2023 zijn er weer nieuwe vaccinatierondes voor DTP/BMR, HPV en MenACWY.

Heb je een vaccinatie in 2022 gemist?
Dan ontvang je volgend jaar een nieuwe uitnodiging van het RIVM. Behalve als de laatste uitnodiging al een herinnering was. In dat geval ontvang je geen uitnodiging meer.

Wil je een vaccinatie alsnog halen?
Dan ben je welkom op de groepsvaccinaties in 2023. Rond januari verschijnen op deze pagina de vaccinatieschema’s met datums en locaties.

  • Met de oproepkaart die je in 2022 hebt ontvangen, kun je de vaccinatie halen op een locatie bij jou in de buurt.
  • Heb je de oproepkaart uit 2022 niet meer? Neem dan een document mee waar het Burgerservicenummer (BSN) van je kind op staat.

Heb je vragen?
Kijk voor veelgestelde vragen over groepsvaccinaties en vaccineren in het algemeen op onze veelgestelde vragen-pagina.

Staat jouw vraag er niet bij? Mail ons! Meld in je mail ook je woonplaats en geboortedatum (van je kind). Dan kunnen we je vraag sneller beantwoorden. 

contact@jongjgz.nl 
(voor kinderen 0-4 jaar)         

vaccinaties@jongjgz.nl 
(voor kinderen/jongeren 5-18 jaar)

Vaccinatieschema's

Komt de datum of tijd in de RIVM-uitnodiging die je hebt ontvangen écht niet uit? Dan is het mogelijk om op een andere datum, tijd of locatie te komen. In voorjaar 2023 komen hier vaccinatieschema's waarin je kunt zien waar en wanneer wij vaccineren. 

Wel of niet vaccineren?