Groepsvaccinaties

De groepsvaccinaties voorjaar 2024 zijn afgerond. De eerstvolgende groepsvaccinaties DTP/BMR, HPV en MenACWY zijn in september/oktober 2024.

Meer informatie over de groepsvaccinaties in het najaar (inclusief datums en locaties) lees je vanaf augustus op deze pagina.

Groepsvaccinaties Jong JGZ

Groepsvaccinaties voorjaar 2024

 

Heb je in het voorjaar 2024 een vaccinatie gemist?

Dan ben je welkom bij de groepsvaccinaties in het najaar. Je hoeft de eventuele nieuwe uitnodiging van het RIVM hiervoor niet af te wachten. Ook hoef je hiervoor geen afspraak te maken bij ons. 

Heb je vragen?


Kijk voor veelgestelde vragen over groepsvaccinaties en vaccineren in het algemeen op onze veelgestelde vragen-pagina.
Staat jouw vraag er niet bij? Mail ons! Meld in je mail ook je woonplaats en geboortedatum (van je kind). Dan kunnen we je vraag sneller beantwoorden. 

 

 

Vaccinatieschema's

Vanaf augustus/ september 2024 lees je hier waar en wanneer wij vaccineren in het najaar. 

Wel of niet vaccineren?
20240115 Screenshot Brein de Baas

Filmpje: Jij bent de baas van jouw brein

Vind je kind het spannend om een vaccinatie te krijgen? Jullie kunnen samen het filmpje 'Jij bent de baas van jouw brein' bekijken. Hierin wordt uitgelegd hoe je hersenen werken en hoe je met 'pijn' omgaat tijdens een positieve ervaring.

Helpend taalgebruik

Helpende taal gebruiken

Wil je je kind helpen om een vaccinatie rustig te ondergaan? Dan kun je aan de slag met 'helpend taalgebruik'. In de folder lees je er alles over.

JGZ_Vaccineren

Meer weten over vaccinaties voor kinderen jonger dan 4 jaar?

Tot je kind 4 jaar is, zien we jullie op het consultatiebureau. Soms krijgt je kind dan een vaccinatie. Meer weten over het Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen van 0-4 jaar? We hebben het één en ander op een rijtje gezet.