Groepsvaccinaties

Twee keer per jaar vaccineren we (schoolgaande) kinderen en jongeren tegen DTP, BMR, HPV en meningokokken. Dat doen we via groepsvaccinaties. Op deze pagina lees je alle informatie over de eerstvolgende vaccinatieronde. 

JGZ_Vaccineren

LET OP: Haal je binnenkort een vaccinatie tegen meningokokken én een coronavaccinatie? Haal de vaccinatie tegen meningokokken eerst. En haal de coronavaccinatie minstens 14 dagen later.
Lees meer. 

Vaccinatieronde meningokokken (MenACWY) najaar 2021
Van 1 t/m 15 oktober vaccineert Jong JGZ jongeren tegen meningokokken in de regio Zuid-Holland Zuid. Jongeren die hiervoor worden opgeroepen ontvangen in september een uitnodiging van het RIVM via de post. De vaccinaties worden uitgevoerd volgens het Rijksvaccinatieprogramma en zijn gratis.

Wie ontvangen een uitnodiging?

  • Jongeren geboren in 2007
  • Heb je eerder een uitnodiging gehad, maar de vaccinatie toen niet gehaald? Mogelijk ontvang je een uitnodiging om de vaccinatie in te halen.

Kom op de datum en tijd uit de RIVM-uitnodiging!
Zo ben je snel aan de beurt én ontstaan er geen onnodige wachtrijen. Door corona willen we voorkomen dat het te druk wordt op de locaties. We vaccineren overdag, mogelijk onder schooltijd. In de RIVM-uitnodiging lees je waar en wanneer je wordt verwacht. 

Komt deze datum of tijd je écht niet uit?
Dan is het mogelijk om op een andere datum, tijd of locatie te komen. In de vaccinatieschema's onderaan deze pagina zie je waar en wanneer wij vaccineren. 

Wat neem je mee als je meningokokken komt halen? 

  • De oproepkaart en het vaccinatiebewijs uit de RIVM-uitnodiging 

  • Een geldig identiteitsbewijs als je 14 jaar of ouder bent (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) 

Coronamaatregelen groepsvaccinaties

  • Kom met 1 kind/jongere + 1 begeleider. Laat broers, zussen of anderen dus thuis.

  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen.

  • Ben je 13 jaar of ouder? Draag een (niet-medisch) mondmasker.

  • Draag een shirt met korte mouwen (hier kan natuurlijk wel een vest of trui overheen). Zo is de prik snel gezet en sta je ook snel weer buiten.

  • Blijf thuis als je op het laatste moment klachten hebt: koorts, keelpijn, kortademigheid, hoesten of verkoudheid (niezen, loopneus, verhoging tot 38 graden). De afspraak afzeggen is niet nodig. Op een later moment ontvang je een nieuwe uitnodiging om de vaccinatie in te halen. 

  • Neusverkouden kinderen t/m 12 jaar mogen wel naar de groepsvaccinatie komen. 

Heb je de vaccinatie tegen DTP/BMR of HPV in september 2021 gemist?
Over een jaar ontvang je een nieuwe uitnodiging van het RIVM. Behalve als de uitnodiging voor september 2021 al een herhaling was. In dat geval ontvang je geen nieuwe uitnodiging meer. 

Wil je de vaccinatie tegen DTP/BMR of HPV liever vóór het najaar 2022 inhalen? Dan ben je welkom bij de groepsvaccinaties in maart 2022. Rond februari verschijnen op deze pagina de vaccinatieschema's voor deze groepsvaccinaties. Met de oproepkaart die je hebt ontvangen bij de uitnodiging voor september 2021 kun je de vaccinatie halen op een locatie bij jou in de buurt. 

Heb je vragen?
Kijk voor veelgestelde vragen over groepsvaccinaties en vaccineren in het algemeen op onze veelgestelde vragen-pagina.

Staat jouw vraag er niet bij? Mail ons! Meld in je mail ook je woonplaats. Dan kunnen we je vraag sneller beantwoorden. 

contact@jongjgz.nl 
(voor kinderen 0-4 jaar)         

vaccinaties@jongjgz.nl 
(voor kinderen/jongeren 5-18 jaar)

Vaccinatieschema's

Komt de datum of tijd uit de RIVM-uitnodiging je écht niet uit? Dan is het mogelijk om op een andere datum, tijd of locatie te komen. In dit vaccinatieschema zie je waar en wanneer wij vaccineren. 

Vaccinatieschema meningokokken 

Vaccineren