Groepsvaccinaties

Twee keer per jaar vaccineren we (schoolgaande) kinderen en jongeren tegen DTP, BMR, HPV en meningokokken. Dat doen we via groepsvaccinaties. Op deze pagina lees je alle informatie over de eerstvolgende vaccinatieronde. 

JGZ_Vaccineren

LET OP: Haal je binnenkort een vaccinatie tegen HPV of meningokokken én een coronavaccinatie? Zorg dat er minimaal 14 dagen zitten tussen deze twee vaccinaties.
Dit is een advies van het RIVM. Op deze manier blijft het duidelijk of mogelijke klachten bijwerkingen kunnen zijn van het nog nieuwe coronavaccin. De vaccinaties tegen HPV en meningokokken hebben voorrang op de coronavaccinatie.

Vaccinatieronde Zuid-Holland Zuid najaar 2021
Van 1 september t/m 15 oktober vaccineert Jong JGZ kinderen en jongeren tegen DTP, BMR, HPV en meningokokken in de regio Zuid-Holland Zuid. Kinderen die hiervoor worden opgeroepen ontvangen in augustus een uitnodiging van het RIVM via de post. De vaccinaties worden uitgevoerd volgens het Rijksvaccinatieprogramma en zijn gratis.

Wie ontvangen een uitnodiging?

 • Kinderen geboren in 2012: DTP (difterie, tetanus, polio) en BMR (bof, mazelen, rode hond)
 • Meisjes geboren in 2008: HPV (baarmoederhalskanker)
 • Jongeren geboren in 2007: meningokokken
 • Heb je eerder een uitnodiging gehad, maar de vaccinatie toen niet gehaald? Mogelijk ontvang je een uitnodiging om de vaccinatie in te halen.

Kom op de datum en tijd uit de RIVM-uitnodiging!
Zo ben je snel aan de beurt én ontstaan er geen onnodige wachtrijen. Door corona willen we voorkomen dat het te druk wordt op de locaties. We vaccineren overdag, mogelijk onder schooltijd. In de RIVM-uitnodiging lees je waar en wanneer je wordt verwacht. 

Komt deze datum of tijd je écht niet uit?
Dan is het mogelijk om op een andere datum, tijd of locatie te komen. In de vaccinatieschema's onderaan deze pagina zie je waar en wanneer wij vaccineren. 

Wat neem je mee als je DTP/BMR komt halen? 

 • De oproepkaarten uit de RIVM-uitnodiging

 • Het vaccinatiebewijs van je kind (Dit bewijs wordt meestal bewaard bij het groene groeiboekje van het consultatiebureau.) 

Wat neem je mee als je HPV of meningokokken komt halen? 

 • De oproepkaart en het vaccinatiebewijs uit de RIVM-uitnodiging 

 • Een geldig identiteitsbewijs als je 14 jaar of ouder bent (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) 

Coronamaatregelen groepsvaccinaties

 • Kom met 1 kind/jongere + 1 begeleider. Laat broers, zussen of anderen dus thuis.

 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen.

 • Ben je 13 jaar of ouder? Draag een (niet-medisch) mondmasker.

 • Draag een shirt met korte mouwen (hier kan natuurlijk wel een vest of trui overheen). Zo is de prik snel gezet en sta je ook snel weer buiten.

 • Blijf thuis als je op het laatste moment klachten hebt: koorts, keelpijn, kortademigheid, hoesten of verkoudheid (niezen, loopneus, verhoging tot 38 graden). De afspraak afzeggen is niet nodig. Op een later moment ontvang je een nieuwe uitnodiging om de vaccinatie in te halen. 

 • Neusverkouden kinderen t/m 12 jaar mogen wel naar de groepsvaccinatie komen. 

Heb je vragen?
Kijk voor veelgestelde vragen over groepsvaccinaties en vaccineren in het algemeen op onze veelgestelde vragen-pagina.

Staat jouw vraag er niet bij? Mail ons! Meld in je mail ook je woonplaats en burgerservicenummer BSN (of dat van je kind). Dan kunnen we je vraag sneller beantwoorden. 

contact@jongjgz.nl 
(voor kinderen 0-4 jaar)         

vaccinaties@jongjgz.nl 
(voor kinderen/jongeren 5-18 jaar)

Vaccinatieschema's

Komt de datum of tijd uit de RIVM-uitnodiging je écht niet uit? Dan is het mogelijk om op een andere datum, tijd of locatie te komen. In deze vaccinatieschema's zie je waar en wanneer wij vaccineren. 

Vaccinatieschema DTP/BMR

Vaccinatieschema HPV

Vaccinatieschema meningokokken (komt binnenkort op deze pagina)

Vaccineren