Groepsvaccinaties Zuid-Holland Zuid voorjaar 2023

Groepsvaccinaties Jong JGZ

Van 6 februari t/m 30 maart 2023 vaccineert Jong JGZ kinderen en jongeren tegen DTP/BMR, HPV en MenACWY in de regio Zuid-Holland Zuid. Kinderen die hiervoor worden opgeroepen ontvangen ongeveer twee weken van tevoren een uitnodiging van het RIVM via de post. De vaccinaties worden uitgevoerd volgens het Rijksvaccinatieprogramma en zijn gratis.

Wie ontvangen een uitnodiging?

  • DTP/BMR: kinderen geboren in 2014
  • HPV: jongens en meisjes geboren in 2004/ 2005/ 2007/ 2010/ 2011/ 2013. Meisjes die geboren zijn in 2004, 2005 en 2007 zijn al eens eerder uitgenodigd. Zij ontvangen een nieuwe uitnodiging als zij de vaccinatie toen niet hebben gehaald. Sinds 2022 krijgen meisjes én jongens een vaccinatie tegen HPV aangeboden. De leeftijd waarop dit gebeurt gaat van 13 naar 10 jaarLees meer over deze wijziging op de RIVM-website
  • MenACWY (meningokokken): jongeren geboren in 2009
  • Heb je eerder een uitnodiging gehad, maar de vaccinatie toen niet gehaald? Mogelijk ontvang je een uitnodiging om de vaccinatie in te halen.
  • Is je kind geboren in een van de hierboven genoemde jaartallen, maar heeft het geen uitnodiging ontvangen? Dat kan. We vaccineren namelijk twee keer per jaar (voorjaar en najaar). In dit geval wordt je kind over een half jaar uitgenodigd.

Meer weten over deze vaccinatieronde?

*Onder Zuid-Holland Zuid vallen de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.