Schoolambassadeur

In schooljaar 2020-2021 zijn we gestart met Schoolambassadeurs. Op elke school in Zuid-Holland Zuid waar wij werken is een Schoolambassadeur van Jong JGZ actief. Met de komst van de Schoolambassadeur werken we aan een nog betere samenwerking tussen scholen en de jeugdgezondheidszorg (JGZ). Want samen kunnen we nog meer betekenen voor de gezondheid van kinderen, jongeren en gezinnen.

Schoolambassadeurs arriveren op het schoolplein


Wie is de Schoolambassadeur?
Op bijna elke school in Zuid-Holland Zuid werkt een JGZ-team. Dit team bestaat uit een jeugdarts, jeugdverpleegkundige, (dokters)assistente en vaak ook een pedagogisch adviseur. De arts of verpleegkundige uit dit team is als Schoolambassadeur hét JGZ-aanspreekpunt voor de school.

Wat doet de Schoolambassadeur?
De Schoolambassadeur houdt contact met school over de onderlinge samenwerking. Minimaal twee keer per jaar overlegt hij/zij met school.  Onderwerpen tijdens dit overleg zijn bijvoorbeeld:

  • De samenwerking tussen school en JGZ
  • De dienstverlening van Jong JGZ
  • Onderlinge verwachtingen en behoeftes

Heb je een vraag voor de Schoolambassadeur?
Hij/zij helpt je graag verder. Bel of mail het Jong JGZ Contactcentrum. Zij brengen je in contact met de Schoolambassadeur op de school van jouw kind.

Neem contact op