Het consultatiebureau

Totdat je kind 4 jaar is bezoek je meerdere keren het consultatiebureau bij jou in de buurt. Wij geven advies, meten en wegen je kind, doen gezondheidsonderzoeken en bieden vaccinaties aan.

Consultatiebureaus

Op elk consultatiebureau werkt een team van zorgprofessionals dat bestaat uit een jeugdarts, jeugdverpleegkundige en assistente. Tijdens de bezoeken letten zij op de groei, ontwikkeling en gezondheid van je kind. Op basis van hun bevindingen en jouw vragen geven zij voorlichting en advies. Heb je vragen over voeding, verzorging of opvoeding? Onze professionals denken graag met je mee. 

Tijdens de bezoeken aan het consultatiebureau krijgt je kind ook de vaccinaties volgens het Rijksvaccinatieprogramma aangeboden.

Wanneer zien we elkaar?
Wanneer je met jouw kind het consultatiebureau bezoekt, lees je op op onze contactmomenten-pagina. Je krijgt een uitnodiging thuisgestuurd of maakt tijdens je bezoek meteen een afspraak voor de volgende keer. We sturen je voor elke afspraak een herinneringsSMS. Natuurlijk kun je ook buiten deze contactmomenten een afspraak maken. 

Waar vind ik een consultatiebureau?
Bekijk hier een overzicht van al onze consultatiebureaus. Klik op het consultatiebureau bij jou in de buurt voor contactgegevens, inloopspreekuren, enz. 

Afspraak maken of verzetten
Natuurlijk is het mogelijk om een afspraak te verzetten of een extra afspraak te maken. Dit kan op twee manieren:

 

 

Wat neem je mee naar het consultatiebureau?

  • De groene GroeiGids die je hebt gekregen bij het eerste huisbezoek van de jeugdverpleegkundige
  • De vaccinatiekaart (tip: bewaar deze in de groene GroeiGids)
  • Schone luier(s) en billendoekjes
  • Een omslagdoek zodat je kind het niet koud krijgt tijdens het wachten na het wegen en meten 
  • Een setje extra kleren voor je kind
  • Een voeding (als de afspraak onverwacht uitloopt)
JGZ_tot4jaar