Feestelijke opening Leeshoek bij Careyn Dordrecht

Lezen en voorlezen is niet alleen heel leuk, maar ook enorm belangrijk voor de taalontwikkeling van je kind. Als ouder speel je een grote, zo niet de grootste rol in het vroeg beginnen met voorlezen. Bij Careyn Jeugd en Gezin ondersteunen we het belang van lezen als geen ander. Daarom hebben we samen met de Bibliotheek AanZet en de gemeente Dordrecht de handen ineen geslagen en een Leeshoek ingericht op de vijf consultatiebureaus van Careyn in de stad. Op maandag 30 september was de feestelijke opening van de Leeshoek op locatie Admiraalsplein. Wethouder Peter Heijkoop pakte gezamenlijk met de aanwezige kinderen het biebhuisje uit en las vervolgens aan de kleintjes voor uit een boekje dat hij aan het biebhuisje schenkt. Peter Heijkoop: “Voor de ontwikkeling van een kind is kunnen lezen en schrijven onmisbaar. Door vroeg de taalontwikkeling te stimuleren, geef je je kind een goede basis. Daarom ondersteun ik dit initiatief van harte.”

In de Leeshoek vind je vanaf nu alle informatie rondom voorlezen voor de allerkleinsten en het belang hiervan. Ook kun je meteen de mooiste (prenten)boeken uitproberen tijdens het wachten. De Leeshoek is te vinden op de volgende consultatiebureaus:

  • Admiraalsplein 174
  • Brouwersdijk 2
  • Dudokplein 111
  • Plein 40-45 6
  • Van Godewijckstraat 104

Bekijk hier het verslag dat RTV Dordrecht maakte van de opening.

Relevant nieuws

10/02/2020

Vacature Pedagogisch Adviseur

Voor de regio's Zwijndrecht en Alblasserdam zoeken wij per direct een enthousiaste Pedagogisch Adviseur voor 16 uur per week.