JGZ 4-18 jaar

De jeugdgezondheidszorg (JGZ) houdt niet op na het consultatiebureau. Op het moment dat je kind naar de basisschool gaat, nemen onze JGZ-professionals 4-18 jarigen het volgen van zijn/haar gezondheid over. 

Op bijna elke school in Zuid-Holland Zuid werkt een vast JGZ-team. Dit team bestaat uit een jeugdarts, jeugdverpleegkundige en een assistente. De arts of verpleegkundige uit dit team is ook Schoolambassadeur

Je kunt bij het JGZ-team terecht voor vragen en advies
Het JGZ-team doet meer dan alleen het aanbieden van gezondheidsonderzoeken en vaccinaties. Je bent altijd welkom met vragen. Over bijvoorbeeld gezondheid, ontwikkeling, gedrag, opvoeding of het ouderschap. 

Contact
Heb je een vraag voor de jeugdarts of jeugdverpleegkundige die werkt op de school van jouw kind? Bel of mail het Jong JGZ Contactcentrum. De medewerkers van het Contactcentrum brengen je in contact met de juiste professional. 

Neem contact op

Ons aanbod

JGZ_Kinderen

Onderzoeken op de basisschool

In groep 2 en 7 nodigen we alle kinderen uit voor een gezondheidsonderzoek. De jeugdarts of -verpleegkundige kijkt of het allemaal goed gaat met de groei en ontwikkeling van je kind.  

Middelbare school kinderen

Onderzoeken op de middelbare school

Op de middelbare school bieden we alle leerlingen twee keer een preventief gezondheidsonderzoek aan. Tijdens dit onderzoek kijkt de jeugdarts of jeugdverpleegkundige hoe het gaat met de groei, gezondheid en ontwikkeling van je kind. 

JGZ_Vaccineren

Groepsvaccinaties

Twee keer per jaar vaccineren we (schoolgaande) kinderen en jongeren tegen DTP, BMR, HPV en meningokokken. Dat doen we via groepsvaccinaties.