Contactmomenten 0-4 jaar

Wanneer wij elkaar zien, lees je in het overzicht hieronder. Extra of minder contactmomenten zijn natuurlijk mogelijk als jij of de ontwikkeling van je kind daarom vraagt.

Contactmomenten consultatiebureau

22 weken zwanger
Ben je 22 weken of langer zwanger en haal je binnenkort de 22 wekenprik? Dan maken we voor het eerst kennis met elkaar. Deze prik, waarmee je jouw baby vanaf de geboorte beschermt tegen kinkhoest, haal je op het consultatiebureau bij jou in de buurt. 

3-7 dagen: hielprik en gehoortest
Kort na de geboorte komen we bij je thuis om de hielprik en de gehoortest bij je baby af te nemen. Het is belangrijk om dit onderzoek zo vroeg mogelijk te doen. Zo sporen we mogelijke problemen met het gehoor of ernstige ziektes tijdig op en kan de behandeling zo snel mogelijk starten. Meer over dit onderzoek.

10-14 dagen: intake
Ben je voor het eerst moeder geworden? Als je baby zo’n twee weken oud is komen we bij je thuis om kennis te maken en te horen hoe het met jou en je kind gaat. Ook vertellen we wat de jeugdgezondheidzorg allemaal voor jou en je kind kan betekenen. Heb je al meerdere kinderen? In overleg doen we de intake mogelijk op het consultatiebureau of digitaal. 

4 weken
Na ongeveer vier weken kom je voor het eerst zelf met je kind naar het consultatiebureau voor een gezondheidsonderzoek door een van onze professionals. Je kind wordt natuurlijk ook gewogen en gemeten. Heb je vragen over opvoeden, opgroeien en verzorging? Stel die gerust.

3 maanden
Na ongeveer drie maanden krijgt je baby de eerste twee vaccinaties en voeren we een gezondheidsonderzoek uit. Ben je als moeder niet gevaccineerd tegen kinkhoest tijdens de zwangerschap? Dan krijgt je baby een extra vaccinatie aangeboden op de leeftijd van twee maanden.

Tot 4 jaar
De eerste vier jaar kom je in overleg* op meerdere momenten naar het consultatiebureau om samen te kijken naar de ontwikkeling van je kind. Je komt hier ook om je kind te wegen, te meten, oogtests te doen en te vaccineren. Natuurlijk ben je ook buiten deze contactmomenten welkom met alle vragen over opvoeding, ontwikkeling, verzorging en ouderschap. Onze professionals geven graag advies en helpen je waar nodig.

*We kijken steeds samen met jou naar het juiste moment om een volgende afspraak te maken. Dit kan per leeftijdsfase anders zijn. Onze professionals op het consultatiebureau gaan hier graag met je over in gesprek. 

 

Samen bekijken we wat je kind nodig heeft

Wat gaat er goed en wat hebben jij, je kind en je gezin nog nodig? Tijdens onze contactmomenten gaan we hierover samen in gesprek. We luisteren goed naar je vragen en behoeften en als het nodig is zoeken we samen passende hulp. Om samen in beeld te krijgen wat jij en je kind nodig hebben gebruiken we de gespreksmethodiek Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften (GIZ).

Samen bekijken we wat jij en je kind nodig hebben