Onze werkwijze

Stel je vraag via de Ouderchat!

Heb je vragen over opvoeden of opgroeien en is je kind 0-5 jaar? Stel je vraag eenvoudig en anoniem aan een jeugdverpleegkundige via de Ouderchat.

Inloopspreekuren

Heb je vragen of wil je jouw kind een keer extra laten wegen? Loop gerust binnen op een van onze inloopspreekuren.

Schoolgaand kind

In Breda wordt de zorg voor kinderen vanaf 4 jaar uitgevoerd door de afdeling jeugdgezondheidszorg van de GGD West-Brabant.

Vaccinaties

Om ernstige ziekten te voorkomen en om ervoor te zorgen dat niemand ze meer krijgt, worden kinderen in Nederland gevaccineerd. Vaccinatie is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Voor meer informatie over vaccinaties, kijk op www.jongjgz.nl/vaccinaties

Digitaal Dossier JGZ

Voor het verlenen van goede zorg registreren we gegevens over de gezondheid en de ontwikkeling van je kind in het Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg.

Aanvullende producten

Borstvoeding en Lactatiespreekuur

Voor vragen over borstvoeding kun je terecht bij de jeugdverpleegkundige. Als er problemen zijn bij de borstvoeding kun je gebruik maken van het lactatiespreekuur.

Coördinator Zwangerenzorg Breda

Ben je zwanger en kun je extra steun gebruiken? De Coördinator Zwangerenzorg helpt jou op weg bij zorgen en vragen over je zwangerschap of start als moeder.

Interactieve Begeleiding

Interactieve begeleiding helpt ouders om op een positieve manier het contact met hun kind(eren) te verbeteren.

Peuter Power

Kinderen van 2 t/m 5 jaar met overgewicht of obesitas waarbij adviezen en begeleiding op het consultatiebureau onvoldoende geholpen hebben kunnen meedoen met Peuter Power.

VVE - Traject

VVE staat voor vroeg- en voorschoolse educatie. De jeugdgezondheidszorg werkt nauw samen met vroeg- en voorscholen in Breda.