Instagram

Volg je ons op Instagram? Hieronder lees je meer over onze Instagram posts. 

Instagram

Instagram updates

Regiomanager gezocht

Vacature Regiomanager Jeugdgezondheidszorg

Wij zoeken een proactieve Regiomanager Jeugdgezondheidszorg voor de gemeenten Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht (32 uur per week). 

JGZ_Borstvoeding

Webinar 'Borstvoeding de beste start' - datums 2022

Krijg je binnenkort een baby en wil je jezelf voorbereiden op het geven van borstvoeding? Goede informatie vooraf maakt borstvoeding geven makkelijker. We helpen je graag op weg via ons live webinar Borstvoeding, de beste start

HR Adviseur gezocht

Vacature HR Adviseur

Ben jij een enthousiaste en proactieve HR Adviseur die wil meebouwen aan onze nieuwe organisatie? Werk je graag aan het opzetten en implementeren van HR-beleid waarbij goed werkgeverschap centraal staat? Dan zijn we op zoek naar jou!

Tijdelijk minder JGZ-zorg door inzet bij boostercampagne GGD

Tijdelijk minder zorg door inzet bij boostercampagne GGD

Op verzoek van de GGD helpen veel van onze zorgprofessionals de komende weken mee met de landelijke boostercampagne. Lees hier wat dit betekent voor onze zorg op consultatiebureaus en scholen. 

Vaccineren

Met jouw toestemming delen we vaccinatiegegevens met het RIVM.

Haalt je kind binnenkort een vaccinatie bij ons? Dan vragen we je of Jong JGZ de vaccinatiegegevens van je kind mag delen met het RIVM. 

Ben jij onze nieuwe collega?

Vacature JGZ-assistente 0-4

Wij zoeken een gastvrije en flexibele JGZ-assistente 0-4 in onze flexpool voor 20 uur per week.

Peuterpuberteit

Zo ga je om met driftbuien van je peuter

Elke peuter heeft driftbuien. Thuis. Buiten. Niet te vergeten de bekende driftbuien in de supermarkt. Een scenario dat elke ouder herkent en vreest. Driftbuien zijn niet persoonlijk, maar wel vervelend. Hoe begeleid je jouw kind in deze overweldigende emotie?

JGZ_22Wekenprik

Heb jij de 22 wekenprik gehaald? Doe mee met ons onderzoek.

Is jouw baby jonger dan 6 maanden? En heb jij tijdens je zwangerschap de 22 wekenprik gehaald? Of juist niet? GGD Zuid-Limburg en Jong JGZ willen graag weten waarom. Wil je ons helpen bij dit onderzoek?

Komst broertje of zusje

Hoe bereid je jouw kind voor op de komst van een broertje of zusje?

Er komt in jullie gezin een broertje of zusje bij. Hoe bereid je jouw kind of kinderen hierop voor? Onze pedagogisch adviseur Lisanne Scholtes geeft tips.

Sint voorleesboekjes top 10

BoekStart tipt 10 sintboekjes voor je baby, peuter of kleuter

Sinterklaas is weer in het land! Vind je kind dit spannend? Samen een boekje lezen over Sinterklaas kan de spanning bij je kind wat wegnemen. BoekStart, onze partner in het stimuleren van (voor)lezen, tipt 10 leuke sintboekjes voor je baby, peuter of kleuter. 

Ben jij onze nieuwe collega?

Nieuwe collega's gezocht!

Ben je op zoek naar een betekenisvolle baan in de jeugdgezondheidszorg? Op dit moment zoeken wij meerdere nieuwe collega's.

Jong078

Jong JGZ in kinderkrant Jong078

In de nieuwste editie van kinderkrant Jong078 geeft een van onze jeugdartsen advies over gezond omgaan met schermtijd. Een veelbesproken onderwerp tussen kinderen en hun ouders! Meer weten over dit advies?

Bezoekregels Jong JGZ

Dit zijn onze coronamaatregelen vanaf 6 november

Vanaf dit weekend gelden er weer strengere coronamaatregelen in Nederland. Hierdoor moeten we helaas ook onze bezoekregels weer aanscherpen. We hebben ze hier voor je op een rij gezet. 

Moeders Informeren Moeders Dordrecht_vrijwilliger

Wil jij er even zijn voor een beginnende moeder? Word vrijwilliger bij MIM.

Moeders Informeren Moeders Dordrecht zoekt nieuwe vrijwilligers. Ben jij een ervaren Dordtse moeder die het leuk vindt om met een beginnende moeder te sparren over het moederschap? Word dan vrijwilliger. Laat je hier inspireren door de verhalen van drie moeders die al vrijwilliger zijn.

Geen rommel in je trommel

Met deze tips geef je jouw kind een gezonde lunch mee naar school

Om goed te kunnen opletten en presteren in de klas heeft je kind veel energie nodig. Die energie haalt je kind uit een gezonde lunch. Met de tips uit het gratis boekje 'Geen rommel in je trommel' wordt het meegeven van een gezonde lunch heel makkelijk. 

Hoe geeft je kind duidelijk aan wat het wel of niet oké vindt?

Hoe leer je jouw kleuter grenzen aangeven?

Het is belangrijk dat je kind al op jonge leeftijd leert aan te geven wat het wel en niet oké vindt. Zeker als het gaat om lichamelijk contact. Zoals een knuffel, een kus of een hand geven. Lees hier hoe je dit (misschien gevoelige) onderwerp met jouw kind bespreekt. 

JGZ_22Wekenprik

Zwangere vrouwen mogen gratis griepprik halen

Ben je tussen 1 oktober en 1 december 22 weken of langer zwanger? Dan mag je gratis de griepprik halen bij de huisarts.

Mijn peuter wil niet slapen. Wat kan ik doen?

Mijn peuter wil niet slapen. Wat kan ik doen?

Slaapt jouw peuter niet goed? En wil je weten wat je hier als ouder aan kunt doen? Lees hier handige tips van een van onze pedagogen.

Bezoekregels Jong JGZ

Dit zijn onze coronamaatregelen vanaf 25 september

Op 25 september wijzigen de landelijke coronamaatregelen. Daarmee veranderen ook de bezoekregels op onze locaties.